ua en ru

Глави парламентів держав СНД підтримали прийняття закону про неприпустимість дій з реабілітації нацизму

Глави парламентів держав СНД підтримали прийняття закону "Про неприпустимість дій по реабілітації нацизму, героїзацію нацистських злочинців і їхніх пособників", повідомляє видання "Комерсант-Україна".

На проведеному в кінці минулого тижня в Санкт-Петербурзі засіданні Міжпарламентської асамблеї держав-учасниць СНД цей закон представив член постійної комісії МПА з політичних питань та міжнародного співробітництва, перший заступник голови комітету СФ з конституційного законодавства Борис Шпігель.

Як пояснили в МПА, закон забороняє поширення через ЗМІ нацистських матеріалів, а також будь-які дії з реабілітації нацизму, героїзацію нацистів та їх пособників, а заодно створення організацій, діяльність яких містить ознаки такої реабілітації та героїзації. Крім того, закон рекомендує країнам СНД створити при вищому виконавчому органі державної влади уповноважений орган з протидії реабілітації нацизму.

Тепер закон буде направлений до парламентів держав-учасниць МПА з рекомендацією для використання в національних законодавствах.