ua en ru

Глави МЗС країн ЄС закликали Україну якомога швидше звільнити Тимошенко

Міністри закордонних справ держав Європейського Союзу закликали Київ якомога скоріше звільнити засуджену екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Без врегулювання справи Тимошенко підписання цього документа немислимо, наголосили глави МЗС Великобританії та Швеції Вільям Хейг і Карл Більдт на конференції міністрів закордонних справ Євросоюзу у Люксембурзі в понеділок, 21 жовтня, повідомляє агентство dpa.

У свою чергу глава зовнішньополітичного відомства ФРН Гідо Вестервелле зазначив, що справа Тимошенко має велике символічне значення і Євросоюз очікує, що вона буде врегульовано до підписання угоди. За словами Вестервелле, часу на те, щоб забезпечити підписання договору про асоціацію у Вільнюсі неаприкінці листопада, залишилося мало, і "дії в останню хвилину" не тільки недоцільні, але навіть відверто ризиковані".

Нагадаємо, сьогодні в Люксембурзі Рада Європейського Союзу на рівні міністрів закордонних справ розглядає виконання Україною критеріїв підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом.

На засіданні буде прийнято рішення про підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Однак враховуючи, що Україна досі не виконала низку критеріїв, які ЄС називає необхідними для підписання УА, це рішення навряд чи буде прийнято сьогодні. Зокрема, досі не вирішено питання засудженої екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.