ua en ru

Глави МЗС США, Великобританії та Франції 16 вересня обговорять ситуацію в Сирії

Міністри закордонних справ Франції, Великобританії та США зустрінуться за обідом в Парижі 16 вересня 2013 р., щоб обговорити сирійський кризу, повідомив французький МЗС, передає Reuters.

А сьогодні в Женеві пройшла тристороння зустріч міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, держсекретаря США Джона Керрі і спецпредставника Організації Об'єднаних Націй (ООН) по Сирії Лахдар Брахімі. Вони домовилися про проведення чергової зустрічі в цьому тристоронньому форматі "на полях" міністерської тижня 68-ї сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку.

Під час зустрічі пролунало консолідовану думку про те, що політичне врегулювання сирійського кризи на основі реалізації всіх положень Женевського комюніке від 30 червня 2012 р. є єдиним реальним шляхом якнайшвидшого припинення будь-якого насильства в Сирії, подолання найгостріших гуманітарних наслідків внутрішньосирійського конфлікту. Учасники зустрічі підтвердили прихильність якнайшвидшому запуску межсірійского діалогу в Женеві між представниками уряду цієї країни і основних загонів сирійської опозиції.