ua en ru

Глави Кримська і Кримського району Краснодарського краю РФ відсторонені від посад

Губернатор Краснодарського краю Олександр Ткачов відсторонив від посад голів міста Кримська і Кримського району. Про це рішення оголосив сьогодні, 9 липня, на позачерговій сесії ради муніципальної освіти "Кримський район", повідомила адміністрація краю. Саме на Кримськ і околиці припадає основна кількість жертв повені на Кубані, яка забрала життя понад 170 людей.

Ткачов зазначив, що не бачить з боку районної і міської влади адекватних дій в ситуації, що склалася. "Якщо краю довелося фактично ввести зовнішнє управління і брати всю відповідальність на себе, якщо вже три доби головою району фактично працює Ткачов - живе, приймає всі рішення, зустрічається з людьми, - виникає питання, а місцева влада що робить в цій ситуації? Навіщо взагалі людям місцева влада, яка показала свою нездатність працювати в критичній ситуації?" - заявив губернатор Краснодарського краю.

Він зазначив, що попереду важкий період відновлення міста. "І важливо, щоб влада була не тільки ефективною, але щоб люди їй ще і вірили. У влади в таких критичних обставинах повинні перебувати керівники, здатні своїм авторитетом об'єднати людей і направити їх сили на відновлення нормального життя", - пояснив Ткачов рішення про відставку голів міста і району.

У ході виступу губернатор торкнувся болісного для всіх жителів постраждалих районів питання - про оповіщення людей перед початком стихійного лиха. "Доведено, що керівництво району отримало попередження про загрозу повені як мінімум за 3 години до її початку. Тим не менш, на моїх зустрічах з людьми вчора і позавчора багато жителів Кримську говорили мені, що попередження не отримували. Хоча і мені, і потім Президентові місцева влада доповідала, що оповіщення було організовано як годиться", - підкреслив Ткачов, додавши, що на питання про ефективність системи оповіщення, дії рятувальних служб та координацію їх дій може відповісти тільки слідство.

При цьому губернатор ще раз вказав на те, що трагедія викликана природними причинами.