ua en ru

Глави держав G20 схвалили вимоги до процедур банкрутства сістемозначімих фінансових інститутів

Глави держав "великої двадцятки" схвалили вимоги до процедур банкрутства сістемозначімих фінансових інститутів (СЗФІ). Про це йдеться в підсумковій декларації Сеульського самміту "великої двадцятки", повідомляє РБК.
"Ми підтвердили нашу точку зору, що жодна компанія не повинна вважатися занадто великою або занадто складною, щоб збанкрутувати, і що платники податків не повинні нести витрати по ліквідації таких компаній", - говориться в документі.
Також схвалена система правил, процес і терміни для зменшення моральних ризиків, що створюються СЗФІ, та вирішення проблеми "занадто великих, щоб збанкрутувати". "Ми закликали відповідні міжнародні організації завершити залишається роботу відповідно до затверджених процесами і термінами у 2011-2012 рр.", - заявили глави країн G20. Крім того, прийнято рішення, що державні СЗФІ повинні регулярно розробляти плани їх відновлення та ліквідації в міжнародному контексті.
Лідери країн-членів G20 підтвердили прийняте в Торонто зобов'язання про виконання на національному рівні рекомендацій щодо транскордонної процедурі банкрутств. З метою виконання цих рекомендацій на національному рівні планується запустити процес оцінки в цій області.

G20