ua en ru

Голови фракцій ще проводять консультації щодо децентралізації, - БПП

Голови фракцій ще проводять консультації щодо децентралізації, - БПП Фото: ВРУ

Рада пішла на перерву щоб порадитись щодо дискусійних питань змін до Конституції

Голови фракцій ще проводять консультації щодо децентралізації, у зв'язку з цим Рада пішла на перерву щоб порадитись щодо дискусійних питань змін до Конституції. Про це у кулуарах Верховної Ради журналістам заявив народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенко" Микола Томенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Йде консультація як і у який спосіб не зірвати це голосування (щодо змін до Конституції - ред.) ... Перерва означає, що є сумніви навіть про 226 голосів. Тому зараз поки що дискусія про 226 голосів, а далі, очевидно, Президент повинен шукати лінію для компромісів",- заявив Томенко.

"Сьогодні фракція "Народний фронт" розглядала це питання за участі голови Верховної Ради. Прийняла рішення підтримати пропозиції президента, але не одноголосно, частина депутатів утримались і я у тому числі", - повідомив народний депутат від фракції "Народний фронт" Леонід Ємець

"Текст перенесений був учора. Тепер позиція щодо окремого статусу місцевого самоврядування на окремих територіях Донецької і Луганської областей перенесена з прикінцевих положень закону в текст Конституції. Тепер, якщо будемо відкривати книжечку Конституції, ця норма буде у цій книжечці, а раніше вона була не в книжечці, а в законі про внесення змін до цієї книжки",- заявив Ємець.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Гройсман відкрив засідання Верховної Ради та оголосив перерву на 30 хвилин.