ua en ru

Визнання Росією "паспортів" ДНР/ЛНР: Захарченко і Плотницкий привітали указ Путіна

Визнання Росією "паспортів" ДНР/ЛНР: Захарченко і Плотницкий привітали указ Путіна Фото: Плотницький і Захарченко відреагували на визнання РФ документів ЛНР/ДНР

Ватажки обох терористичних організацій схвалили цей указ Путіна

Глави терористичних організацій ДНР і ЛНР відреагували на указ президента Росії Володимира Путіна про визнання документів жителів самопроголошених "республік". Про це повідомляє РБК.

Зокрема у заяві глави ЛНР Ігоря Плотницького йдеться, що це доленосне рішення.

"Це черговий доказ того, що республіка відбулася як держава. Сьогоднішній день ще на один крок наблизив республіку до світового визнання нашого суверенітету", - вважає Плотницький.

Своєю чергою ватажок ДНР Олександр Захарченко заявив, що указ Путіна про визнання документів, виданих ДНР, є "ще одним свідченням того, що Росія підтримувала і буде підтримувати право своїх співвітчизників боротися за своє життя, свою культуру, свою мову і, зрештою, за свої честь і гідність".

"Якщо Батьківщина-мати голосно і сміливо підтримує нашу боротьбу, значить наша боротьба - справедлива. Значить, наші жертви не даремні", - зазначив він.

Раніше повпред ДНР Денис Пушилін також заявив, що ДНР вдячна Росії за визнання документів самопроголошеної "республіки".

Нагадаємо, 18 лютого Путін підписав указ про визнання документів, виданих громадянам України та особам без громадянства, які проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України. В указі уточнено, що документи визнаються "тимчасово, на період до політичного врегулювання ситуації" в окремих територіях Донецької та Луганської областей.