ua en ru

Голову сільради в Київської області підозрюють у розкраданні бюджетних коштів

Голову сільради в Київської області підозрюють у розкраданні бюджетних коштів Фото: селищний голова Олександр Чабанов Киризлієв

Сільського голову Чабанів підозрюють у махінаціях при будівництві школи

Поліція підозрює посадових осіб Чабанівської селищної ради Києво-Святошинського району Київської області та ТОВ "Будівельна країна "Вакан" у завищенні кошторису будівництва школи в селищі Чабани. Про це повідомляють "Наші гроші".

Повідомляється, що сторони внесли в акти виконаних робіт інформацію про завищення обсягів виконаних будівельних робіт та придбаних матеріалів при будівництві школи, що призвело до розтрати бюджетних коштів в великих розмірах.

У вересні минулого року селищна рада замовила фірмі будівництво школи по вул. Юності, 5, у смт. Чабани за 85 млн гривень за завищеними цінами. Навчальний заклад мають збудувати до кінця 2018 року.

За даними слідства, відповідно до умов додаткової угоди загальна вартість робіт і обсяг фінансування на 2016 рік склали 16,34 млн гривень. Всю суму фірма отримала на підставі актів виконаних робіт, підписаних між Чабанівською селищною головою, директором підприємства і інженером з технічного нагляду.

Як встановили правоохоронці, у документації зазначено придбання 1513 панелей перекриття вартістю 11,5 млн гривень. На території школи їх значно менше, ніж у підписаних актах. При цьому встановлені панелі мають ознаки зносу.

Слідство також з'ясувало, що до початку будівельних робіт на місці майбутньої школи перебував об'єкт незавершеного будівництва. Мова йде про цокольному поверсі навчального закладу з перекриттям і будівельні матеріали, завезені попереднім забудовником, які посадові особи "Вакан" у змові з посадовими особами Чабанівської селищної ради безпідставно включили у вартість виконаних робіт та придбаних матеріалів.

Нагадаємо, раніше співробітники Служби безпеки України спільно з Бориспільською місцевою прокуратурою викрили розкрадання майже 30 млн гривень менеджментом державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Бориспіль".