ua en ru

Главу ОБСЄ обнадіює, що Порошенко спілкується з Путіним

Буркхальтер також зазначив, що ОБСЄ готова вивчити можливості надання допомоги Україні "в будь-якому секторі, де вона може зробити корисний внесок".

Президента Швейцарії Дідьє Буркхальтера, головуючого в Організації з безпеки і співробітництва у Європі, обнадіює, що Президент України Петро Порошенко спілкується безпосередньо із Президентом Росії Володимиром Путіним. Про це він заявив, виступаючи на щорічній конференції з безпеки у Відні (Австрія), передає прес-служба ОБСЄ.

"Обнадіює і є дуже важливим, що Президент України Порошенко безпосередньо спілкується із Президентом Росії Путіним, а також створена тристороння контактна група", - заявив Буркхальтер.

При цьому, за його словами, для врегулювання ситуації в Україні необхідно, щоб сепаратистські групи "обрали шлях діалогу і склали зброю".

Буркхальтер також зазначив, що ОБСЄ готова вивчити можливості надання допомоги Україні "в будь-якому секторі, де вона може зробити корисний внесок". Він упевнений, що останні заходи ОБСЄ в Україні продемонстрували потенціал організації з врегулювання ситуації.

Нагадаємо, 19 червня Порошенко і Путін у черговий раз поспілкувалися телефоном. Згідно з повідомленням прес-служби Президента України, Путін у ході зазначеної телефонної розмови підтримав мирний план Порошенка. Згідно з повідомленням прес-служби Путіна, Путін закликав Порошенка припинити антитерористичну операцію на сході України.