ua en ru

Главу МЗС Угорщини внесли до бази "Миротворця"

Главу МЗС Угорщини внесли до бази "Миротворця" Фото: Петер Сійярто (kormany.hu)

Сійярто був внесений в базу за замах на суверенітет і територіальну цілісність України та прямі загрози збройним вторгненням в Україну

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто потрапив до "чистилища" бази "Миротворця". Про це свідчать дані сайту "Миротворець".

Міністр був внесений до бази за "замах на суверенітет і територіальну цілісність України та прямі загрози збройним вторгненням в Україну"

Серед причин внесення глави МЗС Угорщини до бази сайту також вказано про "втручання у внутрішні справи України, розпалювання і підтримка сепаратистських настроїв в Україні та участь в організації провокації, спрямованої на масове порушення громадянами України законодавства України".

Також зазначається про висловлювання Сійярто стосовно "утиску угорців на Закарпатті" й негативні висловлювання стосовно української реформи освіти.

Нагадаємо, МЗС Угорщини вважає, що Порошенко прагне покращити свій рейтинг за рахунок угорців. Сійярто заявив, що "поки Україну очолює нинішній президент підбурювання до ненависті до угорців з боку української держави не припиниться, оскільки президент вважає це спосіб отримати певну суспільну підтримку, яка зараз дуже низька".