ua en ru

Главу Каталонії негайно заарештують, якщо він проголосить незалежність, - Іndependent

Главу Каталонії негайно заарештують, якщо він проголосить незалежність, - Іndependent Фото: Карлес Пучдемон (facebook.com KRLSPuigdemont)

Виступ Пучдемона очікується в 18:00 (19:00 за київським часом).

Іспанська поліція готова негайно заарештувати лідера Каталонії Карлеса Пучдемона, якщо він оголосить незалежність в регіональному парламенті. Про це повідомляє Іndependent з посиланням на слова двох людей, знайомих з планами уряду.

Повідомляється, що остаточне рішення про те, чи слід діяти, ще не прийнято, Національної поліції Іспанії є офіцери, дислоковані в Каталонії, які готові приєднатися до рейду, якщо каталонська поліція спробує захистити Пучдемона.

При цьому якщо Пучдемон зробить заяву, яка не відповідає негайної незалежності, уряд Каталонії може залишитися в його руках.

При цьому під парламент Каталонії стягуються десятки тракторів з прапорами автономії, які готують якусь акцію під стінами законодавчого органу.

Нагадаємо, раніше в Іспанії поліція взяла під охорону громадські будівлі та закрила доступ в парк навколо парламенту Каталонії, де глава уряду може оголосити про незалежність регіону.

Як наголошується, виступ Пучдемона очікується в 18:00 (19:00 за київським часом). До цього часу прихильники незалежності Каталонії мають намір почати маніфестацію перед парламентом.