ua en ru

Головный редактор "Вєстєй" повідомив про черговий обшук в офісі редакції

Головный редактор "Вєстєй" повідомив про черговий обшук в офісі редакції Фото: Газета "Вєсті"

Журналісти не можуть потрапити на свої робочі місця

Група людей, що назвалися податковою міліцією, без пред'явлення будь-яких документів, увірвалася в офіс холдингу "Вєсті". Про це написав на своїй сторінці в Facebook головний редактор "Вєстєй" Ігор Гужва.

Так, за його словами, в даний час приміщення повністю заблоковано.

"Юристів та адвокатів холдингу, а також інших працівників, загарбники всередину не пускають. Заявляють, що представляють податкову міліцію і мають постанову суду на обшук у справі ТОВ" Вєсті мас-медіа "(хоча юридично ця компанія за даною адресою не знаходиться). Саму постанову юристам не показують. У цьому приміщенні знаходиться керуюча компанія холдингу, а також редакції газети "Вєсті" та журналу "Вєсті.Репортер". Таким чином, журналісти цих видань не можуть потрапити на свої робочі місця", - написав Гужва.

Итак, у нас снова обыск: пришли люди, назвались налоговой милицией, выломали двери, ворвались в помещение, забаррикадиро...

Posted by игорь гужва on 17 червня 2015 р.

Зазначимо, раніше фіскальна служба вже викликала на допит 242 співробітників газети "Вєсті".

Нагадаємо, у вересні 2014 року в редакції "Вєстєй" Служба безпеки України (СБУ) почала проводити обшуки. Тоді з редакції вилучили сервери, через що припинив роботу сайт. Пізніше СБУ завела кримінальні справи на редакцію за звинуваченням в посяганні на територіальну цілісність країни.

У свою чергу холдинг "Вєсті" заявляє, що "подібні дії є прямим актом тиску влади на незалежні засоби масової інформації".