ua en ru

Главред "Аргументи тижня - Крим" покинув свій пост через тиск нової влади автономії

Головний редактор "Аргументи тижня - Крим" Заїр Акадиров покинув свій пост через тиск нової влади автономії.

Головний редактор "Аргументи тижня - Крим" Заїр Акадиров покинув свій пост через тиск нової влади автономії. Про це він написав у своєму Facebook.

"У зв'язку з небувалою ситуацією", що склалася в "Аргументи тижня - Крим", з сьогоднішнього дня покинув посаду головного редактора, в якій пропрацював з моменту заснування інтернет-видання. Серед причин мого відходу стали ультиматум зверху, порушення засновником домовленостей про невтручання в редакційну політику, а також почастішали в останні дні факти відвертої цензури в подачі тих чи інших матеріалів. Насамперед, це торкнулося висвітлення теми присутності в Криму російських військових, в яких керівництво бачило видання мало не миротворців, і діяльності новоствореного тандему Константинов-Аксьонов", - зазначив Акадиров.

Він додав, що його спроби обговорити з вищим начальством ситуацію не увінчалися успіхом.

"Навпаки, у відповідь послідувала вкрай негативна реакція, аж до істеричних заяв з набором образ у присутності співробітників. Її підсумком став ультиматум в мою адресу: або я пишу заяву про звільнення, або буде піднято питання про закриття кримської та керченської редакцій "Аргументів тижня", - написав Акадиров.