ua en ru

Головою спостережної ради "Метінвесту" призначено Аміра Айсаутова замість Олега Попова

Головою наглядової ради групи "Метінвест" 13 червня 2012 р. призначений директор гірничо-металургійного напрями бізнесу СКМ Амір Айсаутов,. Про це повідомляє прес-служба "Метінвесту".
До цього Айсаутов був членом спостережної ради "Метінвесту". Раніше очолював наглядову раду "Метінвесту" гендиректор СКМ Олег Попов залишиться членом ради.

"Рішення про те, що директора СКМ з розвитку наших ключових бізнесів будуть виконувати функції глав наглядових рад цих бізнесів, прийняте за двома основними причинами. По-перше, це прагнення СКМ зберегти фокус у кожному з основних напрямків бізнесу значно виросло портфелі групи. І, по-друге, створення за останні кілька років сильної команди директорів СКМ. Це дозволить мені, як гендиректору компанії, що управляє, зосередитися на управлінні загальним портфелем СКМ і зберігати стратегічний фокус групи", - зазначив Попов.

На даний момент наглядову раду "Метінвесту" складається з 9 членів, 2 є незалежними.

"Метінвест" - вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній. Основними акціонерами Metinvest B.V. є група СКМ (71,25% акцій), що належить Ринату Ахметову, "Смарт-холдинг" (23,75% акцій) Вадима Новинського і Clarendale Limited (5% акцій) Володимира Бойка, гендиректора Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча. Чистий прибуток компанії в 2011 р. виросла в 4,2 рази - до 1,854 млрд дол.