ua en ru

Головою Мінато стане голова Агентства з питань Донбасу Черниш

Головою Мінато стане голова Агентства з питань Донбасу Черниш Фото: Вадим Черниш очолить Мінато

В БПП підтвердили кандидатуру Черниша на посаду голови нового міністерства

Главою Міністерства з питань вимушених переселенців, зони АТО і окупованих територій, яке буде створено в новому уряді, стане голова Агентства з питань Донбасу Вадим Черниш. Про це журналістам повідомив нардеп від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Березенко, передає кореспондент РБК-Україна.

Вадим Черниш був призначений на посаду голови Державного Агентства з питань відновлення Донбасу 26 червня 2015 року на засіданні Кабінету міністрів України. Хоча саме Агентство було створено ще у вересні 2014 року.
Черниш Вадим Олегович 1999 — закінчив Харківську національну юридичну академію, працював адвокатом, а з березня 2005 року обіймав посаду заступника голови Кіровоградської обласної державної адміністрації, а з серпня 2006 року до листопада 2007 року був на посаді голови.
На президентських виборах 2004 року у виборчому окрузі № 104 був довіреною особою Віктора Ющенка. А з травня по серпень 2007 член Ради національної безпеки і оборони України.
Вадим Олегович експерт з питань протидії відмиванню коштів та фінансування тероризму, член міжнародної організації АСАМЅ (Сполучені Штати Америки) з травня 2010 року. Також Черниш займає посаду президента громадської організації «Центр з вивчення проблем безпеки та протидії відмиванню грошових коштів».
Протягом року робота Вадима Черниша не приносила ефекту у вигляді бойових дій, які відбувалися в зоні АТО. "Якщо ми говоримо про дороги, де постійно пересувається військова техніка, звичайно, ми не можемо, ніхто в державі, а також європейські партнери, американські партнери, не приймуть рішення про відновлення інфраструктури, яка може постраждати після її відновлення відразу", - коментував Черниш.

Зазначимо, ідею створення міністерства запропонували народні депутати від БПП з Донбасу, її підтримав і кандидат у прем'єри спікер Верховної Ради Володимир Гройсман.


У той же час посаду віце-прем'єра по справах АТО і окупованих територій займе Володимир Кістіон.

"Ми також наполягли на тому, щоб у структурі майбутнього уряду з'явилося нове міністерство. Ми домовилися про те, що буде створено міністерство окупованих територій і тимчасово переміщених осіб і запропонували кандидата на цю посаду пана Черниша", - прокоментував рішення голова Фракції БПП Юрій Луценко.

Нагадаємо, БПП вніс зміни в раніше оприлюднений склад нового Кабміну.