ua en ru

Головний тренер збірної Іспанії звільнений за день до старту ЧС-2018

Головний тренер збірної Іспанії звільнений за день до старту ЧС-2018 Фото: Хулен Лопетегі (rfef.es)

Іспанській федерації не сподобалися наміри тренера піти в "Реал"

Головний тренер збірної Іспанії Хулен Лопетегі відправлений у відставку за добу до старту чемпіонату світу-2018. Про це на спеціально скликаній прес-конференція заявив глава Королівської іспанської футбольної федерації (RFEF) Луїс Рубіалес.

"Ми були змушені відмовитися від послуг головного тренера. Бажаємо йому всього найкращого і удачі. Всі співробітники збірної Іспанії повинні чітко розуміти, що є загальноприйняті форми поведінки", - заявив Рубіалес.

Президент Королівської федерації футболу повідомив, що хоча тренер мав право на ведення перегорить з "Реалом", вони велися в обхід організації.

"Я не відчуваю себе зрадженим. Ми не можемо залишати це без уваги. Хулен Лопетегі - незаперечний професіонал. Але справи потрібно вести відповідно до правил", - зазначив глава RFEF.

Напередодні "Реал" оголосив, що Хулен Лопетегі очолить команду після закінчення чемпіонату світу-2018. Пізніше RFEF підтвердила цю інформацію і повідомила, що отримає компенсацію за розірвання контракту з 51-річним фахівцем.

Збірна Іспанії зіграє на ЧС-2018 з Португалією, Іраном і Марокко.