ua en ru

Головний тренер "Металурга" (Донецьк) залишив свій пост

Юрій Максимов залишає посаду головного тренера донецького футбольного клубу "Металург", повідомив генеральний директор ФК Євген Гайдук.

Юрій Максимов (на фото) залишає посаду головного тренера донецького футбольного клубу "Металург", повідомив генеральний директор ФК Євген Гайдук, передає прес-служба "Металурга".

"У футболі все визначає результат. Наша команда, на жаль, невдало розпочала сезон як на внутрішній арені, так і в Лізі Європи. Керівники ФК "Металург" ретельно проаналізували виступ команди в новому сезоні. Переговоривши з наставником команди Юрієм Максимовим, було прийнято взаємне рішення про достроковий розрив контракту з головним тренером "Металурга", - йдеться в заяві Гайдука.

"Це рішення зважене. Ми всі хочемо, щоб донецький "Металург" був сильнішим і постійно тішив своїх шанувальників. Зазначу, що Юрій Максимов намагався у своїй роботі привнести щось нове. Минулий сезон був непоганим для нашої команди, і підсумкове 5-е місце це підтверджує", - зазначив гендиректор "Металурга".

До майбутнього матчу в Лізі Європи команду готуватиме виконувач обов'язків головного тренера Володимир П'ятенко.

Як повідомлялося, 1 серпня донецький "Металург" у рамках кваліфікаційного раунду Ліги Європи поступився в Албанії місцевому клубу "Кукесі" з рахунком 0:2. Пізніше, 4 серпня, донеччани програли виїзний матч внутрішнього чемпіонату одеському "Чорноморцю" 0:1.

Після чотирьох турів Прем'єр-ліги України "Металург" йде на 10-й позиції із чотирма очками в активі.

Нагадаємо, Юрій Максимов став біля керма тренерського штабу "Металурга" наприкінці серпня 2012 р. Контракт з ним був підписаний на один рік.