ua en ru

"Чорноморець" мінімально обіграв донецький "Металург"

Українські представники у Лізі Європи УЄФА між собою зіграли відповідно до результатів минулого четверга. "Чорноморець" обіграв донецький "Металург" з рахунком 1:0.

Українські представники у Лізі Європи УЄФА між собою зіграли відповідно до результатів минулого четверга. "Чорноморець" обіграв донецький "Металург" з рахунком 1:0, повідомляє прес-служба ПФЛ.

Певні перестановки торкнулись складів обох команд. Роман Григорчук вирішив спочатку приберегти декого з лідерів на поєдинок у Бєлграді, а Юрій Максимов випустив багато як для "Металурга" українців. Зрештою, градус гри зростав по ходу подій. З мінімальним інтервалом суперники вперше зіпсували нагоди вийти вперед. З кількох метрів Кирило Ковальчук влучив у стійку, а Джуніор Мораєс програв дуель Дмитрові Безотосному. Гра на рівних не влаштувала наставника одеситів, і він після півгодини гри посилив атаку Олексієм Антоновим. І результат не примусив себе чекати. Нападник за допомогою Володимира Прийомова увірвався до штрафного майданчику і спокійно спрямував м'яч у дальній кут - 1:0. Під завісу першої половини зустрічі ще й Пабло Фонтанелло ледь не забив після кутового - тепер донеччан врятувала поперечина.

Читайте також: Шахтар - Динамо: "Гірники" впоралися з киянами

У перерві настала черга "Металурга" робити корективи у грі. У бій були кинуті одразу двоє: дебютант колективу Олександр Насонов та перспективний нападник Максим Дегтярьов. І другий тайм у виконанні гостей став значно продуктивнішим, хоча й не змінив рахунку. Найпам'ятніший епізод - це удар В'ячеслава Чечера здалеку, коли Безотосний перевів м'яч у поперечину. Ще кілька разів воротар та захисники "Чорноморця" мужньо відводили серйозні загрози. Йшли у наступ і господарі, та робили це не так часто. Втім, одного разу Олександр Бандура лише ціною мікроушкодження не дозволив Франку Джедже забити. Також він зреагував на спробу Олексія Антонова у контратаці, після чого Прийомов зіграв на добиванні: втретє каркас воріт зіграв за "Металург". Останні хвилини команди у повному складі провели на половині поля "моряків", які іноді грали навіть на відбій. Втім, вони відстояли мінімальний рахунок, здобувши першу перемогу у новому Чемпіонаті ПЛ.

1 Шахтар 12
2 Металіст 10
3 Дніпро 9
4 Зоря 8
5 Динамо 7
6 Металург З 5
7 Ворскла 5
8 Чорноморець 5
9 Говерла 4
10 Металург Д 4
11 Арсенал 4
12 Севастополь 4
13 Іллічівець 4
14 Волинь 4
15 Карпати 2
16 Таврія 0