ua en ru

Головний редактор "Страни" Гужва попросив політичний притулок в Австрії

Головний редактор "Страни" Гужва попросив політичний притулок в Австрії Фото: Ігор Гужва (УНІАН)

Гужва виїхав до Австрії після того, як у нього закінчився термін запобіжного заходу

Головний редактор інтернет-газети "Страна" Ігор Гужва попросив політичний притулок у влади Австрійської Республіки. Про це повідомила заступник головного редактора Світлана Крюкова у себе на сторінці в Facebook.

"Ігор Гужва виїхав до Відня і попросив політичного притулку у влади Австрійської Республіки у відповідності з прийнятою процедурою. Підкреслимо, що Ігор Гужва виїхав до Австрії після того, як у нього закінчився термін запобіжного заходу, визначеною судом, та він отримав законне право покинути Україну. Ігор Гужва залишається головним редактором видання і продовжує керувати "Страной" з-за кордону", - написала вона.

Петро Олексійович! Буквально через два тижні виповнюється два роки з моменту початку роботи інтернет-газети "Країна". Наве...

Опубліковано Svetlana Kryukova 31 січня 2018 р.

Нагадаємо, 22 серпня суд продовжив запобіжний захід головному редакторові видання "Страна" Ігорю Гужві.

"Отже, суд продовжив мені запобіжний захід (не виїжджати з Києва). Правда не на 60 днів, як просила прокуратура, а на 30", - написав він.

Як відомо, про затримання Гужви пізно ввечері 22 червня 2017 року повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко у своєму Facebook. Луценко повідомив, що згідно з матеріалами Державної фіскальної служби України та прокуратури Києва, Гужва вимагав та отримав 10 тисяч доларів за нерозміщення компрометуючих матеріалів на діючого політика. Генпрокурор також додав, що у слідства є всі відео та аудіо докази зазначеного злочину Гужви.