ua en ru

Найбільшими боржниками за газ є споживачі без субсидій, - "Чернівцігаз збут"

Найбільшими боржниками за газ є споживачі без субсидій, - "Чернівцігаз збут" Найбільшими боржниками за газ є споживачі без субсидій, - "Чернівцігаз"

З початком опалювального періоду значно зросла заборгованість побутових споживачів газу перед ТОВ "Чернівцігаз збут". Найбільше нарощують борги клієнти компанії, які не скористалися державною допомогою, заявили у прес-службі компанії.

Наразі розмір заборгованості сягнув 65 мільйонів гривень. Станом на початок листопада поточного року, в Чернівецькій області налічується 86 тисяч абонентів, які не звернулися за державною допомогою для оплати послуг газопостачання та продовжують накопичувати заборгованість за використане блакитне паливо.

Протягом жовтня борг таких споживачів газу зріс до 65,5 мільйонів гривень, що складає 74,9% від загальної суми заборгованості абонентів ТОВ.

"Буковинцям важливо знати, що відповідно до нової постанови Кабінету Міністрів, наявна заборгованість не є підставою для відмови у наданні субсидій. Тому ми радимо звертатися до органів соцзахисту за державною допомогою. Це полегшить процес погашення заборгованості і дозволить уникнути відключення від газопостачання", - наголошує директор ТОВ Володимир Ляшенко.

У зв’язку із тривалою несплатою заборгованості з початку 2016 року компанії довелося припинити газопостачання для 3875 домогосподарствам області. Лише у жовтні 796 абонентів отримали попередження про відключення від газопостачання.