ua en ru

Головне завдання круглого столу національної єдності - легітимізація каральних операцій, - Симоненко

"Круглий стіл національної єдності", який розпочав роботу сьогодні, 14 травня 2014 року, тільки тоді може стати кроком на шляху до мирного врегулювання, коли участь в ньому будуть приймати всі сторони конфлікту і всі без винятку політичні партії, представлені у Верховній Раді і які дійсно отримали мандат народної довіри на чергових парламентських виборах у жовтні 2012 року. Про це заявив лідер українських комуністів Петро Симоненко.

Лідер КПУ підкреслив, що враховуючи те, як і ким формувався склад учасників цього "круглого столу", можна з упевненістю сказати, що головним його завданням, за задумом організаторів, буде аж ніяк не мирне врегулювання ситуації і припинення громадянського конфлікту. Він також зазначив, що сьогодні владу в результаті озброєнного перевороту захопили профашистські сили.

"Головним завданням сьогоднішнього "круглого столу", була легітимізація каральних операцій, які здійснюються київським режимом і неонацистськими бандформуваннями під виглядом АТО на сході і південному сході України. Завданням цього круглого столу була також спроба виправдати злочини режиму, відвести його від відповідальності за знищення територіальної цілісності країни і втрату Криму", - заявив Симоненко.

Політик зазначив, що сам факт того, що Компартія не отримала запрошення для участі в "круглому столі національної єдності", зайвий раз підтверджує, що реальні мирні ініціативи, які пропонує КПУ і чіткий покроковий план виходу країни і суспільства з кризи, хаосу і свавілля, що нинішній режим кинув Україну, її не цікавить.

"Їм потрібна війна, їм потрібна влада - влада, яка, слідуючи настановам батьків-засновників інтегрального націоналізму й українського націонал-фашизму, "повинна бути страшною". Але їм не потрібна Україна!", - підсумував лідер комуністів.