ua en ru

Ватажки ОРДЛО блокують відновлення критичних об'єктів інфраструктури, - СЦКК

Ватажки ОРДЛО блокують відновлення критичних об'єктів інфраструктури, - СЦКК Фото: Спільний центр контролю і координації припинення вогню (mil.gov.ua)

СЦКК звинуватив ватажків бойовиків у блокуванні відновлення цивільної інфраструктури

Керівництво окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) напередодні зимового сезону блокує відновлення об'єктів цивільної інфраструктури на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні української сторони Спільного центру контролю і координації, опублікованому в Facebook прес-центру штабу АТО.

Так, невідкладно потрібно проведення робіт на важливих об'єктах інфраструктури Донбасу, зокрема, на фенольному заводі (в населеному пункті Новгородське Донецької області) щодо посилення протиаварійного захисту дамби шламонакопичувача 3-ї черги промислових відходів хімічного виробництва, на дамбі ставка-накопичувача стічних вод господарства "Бахмутський аграрний союз" (у населеному пункті Новолуганское), а також з ремонту газопроводів-відводів до газорозподільних станцій, поблизу населених пунктів Мар'їнка (Донецька область) та Кримське (Луганська область)

Згідно з інформацією СЦКК, у зв'язку з систематичною відмовою керівництва ОРДЛО в наданні гарантій безпеки для проведення відновлювальних робіт, запуск газорозподільних станцій стає неможливим.

В результаті таких дій керівництва ОРДО - не забезпечені газом для побутових потреб і позбавлені можливості опалення будівель в зимовий період: 6 шкіл, 5 дитячих дошкільних закладів, у 26 тис. жителів Мар'їнки і сусідній Красногорівки. Також, у зв'язку з відсутністю газопостачання змушені простоювати "Красногорівський вогнетривкий завод", "Мар'їнський хлібозавод" та Марьинское молочне підприємство "Лактіс".

У свою чергу, через умисного бездіяльності керівництва ОРДЛО без газопостачання залишаються 1570 споживачів і школа в населеному пункті Кримське, 803 споживачів, лікарня та 2 школи в селищі Тошковка, 439 споживачів, дитячий садок і школа у населеному пункті Нижня.

Нагадаємо, згідно з інформацією на 6 жовтня, за добу в районі проведення антитерористичної операції зафіксовано 24 обстрілу позицій Збройних сил України.