ua en ru

Ватажок ДНР заявив про готовність надати допомогу сепаратистським виступам в Одесі

Ватажок ДНР заявив про готовність надати допомогу сепаратистським виступам в Одесі Фото: Олександр Захарченко готовий підтримати сепаратистів в Одесі

Захарченко впевнений, що "руський мир підтримає повсталу Одеси"

Самопроголошена "Донецька народна республіка" готова надати допомогу сепаратистським виступам в Одесі. Про це в ході онлайн-конференції заявив ватажок ДНР Олександр Захарченко, передає сепаратистський сайт "Донецьке агентство новин".

"Я впевнений, що якщо в Одесі почнеться повстання, то добровольці не тільки з Донбасу, але зі всього руського миру поїдуть до вас, щоб допомогти. Поки це все, що я можу сказати", - заявив Захарченко.


При цьому він висловив сумніви в успішності сепаратистських виступів в місті.

"Сьогодні, як мені здається, революція в Одесі може спалахнути з будь-якого приводу, який ми навіть спрогнозувати не можемо. Але чи переможе вона? Наскільки швидко зможе самоорганізуватися Одеса? Чи зможе протриматися до того, як надійде допомога? Це питання швидше до вас, а не до мене. Те, що весь руський мир прийде на допомогу повсталій Одесі так само, як він прийшов на допомогу повсталому Донбасу, я не сумніваюся", - додав Захарченко.

Зокрема, ватажок ДНР закликав до масових сепаратистських виступів до 9 травня.

"Вони (офіційний Київ - ред.)можуть піти в рукопашну з сотнею, тисячею, парою тисяч одеситів, але вони нічого не зможуть зробити з 50 000 городян. Провокації? Так. Але системно протидіяти вони не зможуть - побояться. Питання в тому, як вивести на вулиці 50 тисяч осіб, наприклад, 9 травня", - зазначив він.

Нагадаємо, ватажок ДНР загрожує Україні дестабілізацією Харкова.