ua en ru

Глава Держмитниці України А.Макаренко написав заяву про відставку.

Глава Державної митної служби України Анатолій Макаренко написав заяву про відставку. Про це РБК-Україна повідомило джерело на Держмитниці.
"Вчора, 23 березня, Анатолій Вікторович вийшов з відпустки і тут же написав заяву про відставку. Цю заяву повинні були розглянути сьогодні на засіданні Кабміну, але поки у нас немає інформації, розглядали чи ні", - сказало джерело, додавши, що також немає чіткої інформації про те, хто стане наступником А.Макаренка на посаді керівника Держмитниці.
Раніше джерела в Держмитниці повідомляли, що, ймовірно, їх новим головою стане голова парламентського комітету з питань боротьби з оргзлочинністю і корупцією Ігор Калєтнік, народний депутат від КПУ. В другій половині 1990 - першій половині 2000-х рр. І.Калєтнік очолював Подільську і Чорноморську регіональні митниці, Херсонську, Рава-Руську, Галицьку, Роздільнянську митниці, а також керував департаментом Держмитниці по боротьбі з контрабандою та порушеннями митних правил.
Нагадаємо, А.Макаренко очолив Держмитницю 28 січня 2009 р., змінивши на цій посаді нинішнього керівника СБУ Валерія Хорошковського. В митних органах України А. Макаренко працює з січня 1999 р., очолював Київську регіональну митницю.