ua en ru

Глава "Відродження" Бондар під час з'їзду представив стратегію розвитку України

Глава "Відродження" Бондар під час з'їзду представив стратегію розвитку України Фото: Віктор Бондар (vidrodzhennya.org.ua)

"Відродження" розробила стратегію розвитку України

Партія "Відродження" розробила стратегію розвитку України, яка отримала назву "Власний шлях України". Про це 20 квітня під час виступу на VII З'їзді політсили в Києві заявив голова партії "Відродження" Віктор Бондар, повідомляє прес-служба політсили на офіційному сайті.

Зокрема, за словами Бондаря, протягом останніх чотирьох років українська влада так і не запропонувала чіткої стратегії економічного зростання, а єдиним планом дій в економіці сьогодні є Меморандум з Міжнародним валютним фондом.

"У підсумку ми маємо катастрофічні наслідки для країни. Державний борг вже перевищив 2 трлн гривень, або 70% ВВП. Сам показник валового внутрішнього продукту скоротився майже вдвічі – на 48%, до 95,4 млрд дол. в 2017 році. З 2014 року гривня знецінилася більш ніж у три рази, ціни виросли в середньому в 2,2 рази, а розміри державних соціальних виплат відстають від інфляції майже на 50%. Тарифи на комунальні послуги, які були підвищені саме на вимогу МВФ, "добивають" і українське населення, і українську промисловість. Цей перелік можна продовжувати довго! Ми не згодні з такою політикою влади, ми – єдина політична сила в парламенті, яка вимагає змін. І тому ми першими розробили нову економічну стратегію для України", – зазначив Бондар.

Він підкреслив, що метою економічної стратегії, розробленої партією "Відродження", є захист вітчизняних виробників, розвиток промислового виробництва та створення стимулів для збільшення українського експорту.

"Стратегія "Власний шлях України" базується на простій ідеї, яку щодня підтримують все більше українців: нашій країні не варто сліпо й беззастережно керуватися порадами міжнародних кредиторів, наших міжнародних партнерів. Україна повинна йти своїм шляхом, спираючись на внутрішні ресурси і національні інтереси. Суть цієї стратегії – опора на власні сили і ресурси, підпорядкованість політики економічним інтересам. Тобто підйом економіки має стати національним пріоритетом. Україні потрібно відмовитися від зовнішнього диктату і управління. Нам треба думати не про те, де і в кого позичити гроші, а про те, як їх заробити!", – сказав політик.

Він повідомив, що для реалізації стратегії в життя партія "Відродження" вже зареєструвала у Верховній Раді низку законопроектів, спрямованих на створення стимулів для відродження української промисловості.

"Пора припинити шалену практику принесення нагальних економічних інтересів країни в жертву геополітичним фантазіям. Ми не повинні шукати "старшого брата" або покровителя. Ми повинні шукати ринки збуту української продукції. Якщо ми хочемо жити, як у Європі, то повинні самі будувати Європу у своїй країні. Наше завдання – вийти на щорічне збільшення ВВП на 7-10%. Ми готові об'єднувати навколо цих ідей економічного відродження України людей здорового глузду. Людей, готових залишити в стороні порожні ілюзії, економічно необгрунтовані надії і взятися за реальне відродження економіки України", – підкреслив голова партії.

Як відомо, на VII з'їзді "Відродження" було оголошено про те, що політична сила буде брати участь у президентських і парламентських виборах.