ua en ru

Глава "Укрзалізниці" приховує нерухомість і рахунок за кордоном, - активіст

Новий глава "Укрзалізниці" Олександр Завгородній приховує дані про нерухомість та рахунки в закордонних банках. Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook пише громадський активіст Олександр Аронець.

За його словами, відповідні розділи зникли з опублікованої сьогодні декларації про доходи чиновника за 2014 рік.

Аронець також звертає увагу, що витрати чиновника на 18 тис. грн перевищують доходи. У минулому році він заробив лише 37 тис., а витратив 55 тис. грн.

"Скандальний в. о. голови "Укрзалізниці" Олександр Завгородній, нарешті, показав свої скромні доходи суспільству. Я трохи не плакав. Сидить на шиї у дружини, заробляє копійки. Нічого не змінюється, як було за часів Януковича - так і тепер стає новою українською традицією - бідні міністри і депутати з заможними членами родини", - пише Аронець.

Він зазначає, що дохід членів сім'ї голови "Укрзалізниці" майже в двадцять разів перевищують його власні.

"Сукупний дохід членів сім'ї чиновника - дружини і синів за 2014 склав 714 000. Але треба зауважити, що в цих грошах, мабуть, є частка пана Завгороднього, тому що без його посади заробити їх було б непросто", - йдеться у блозі.

Нагадаємо, Олександр Завгородній був призначений головою "Укрзалізниці" 8 липня. Раніше він керував управлінням Укртрансінспекції в Запорізькій області. До цього працював головним інженером і першим заступником начальника на Придніпровської залізниці.

Раніше ЗМІ оприлюднили інформацію про фірмах, зареєстрованих на родичів Олександра Завгороднього, які отримували підряди на Придніпровській ЗАЛІЗНИЦІ". Завгородній ці факти спростовує.