ua en ru

Голова ЦВК виключає можливість відстрочки позачергових виборів Ради на сході України

Центральна виборча комісія (ЦВК) не розглядає можливість відстрочки позачергових виборів Верховної Ради на сході України, які призначені на 26 жовтня 2014 р.

Центральна виборча комісія (ЦВК) не розглядає можливість відстрочки позачергових виборів Верховної Ради на сході України, які призначені на 26 жовтня 2014 р. Про це сьогодні під час зустрічі з делегацією Альянсу європейських консерваторів і реформістів (АЄКР) повідомив голова ЦВК Михайло Охендовський, передає прес-служба Центрвиборчкому.

"В Центральній виборчій комісії навіть не розглядається це питання (щодо можливої відстрочки позачергових парламентських виборів на сході країни). Позачергові парламентські вибори призначені на 26 жовтня 2014 р. І ми не маємо жодних сумнівів, що вони відбудуться саме цього дня на всій території України. Винятком буде лише тимчасово окупована територія Криму та міста Севастополь, де відповідно до закону, вибори не проводяться", - заявив Охендовський.

Крім того він зазначив, що ЦВК виключає можливість дискримінації щодо реєстрації кандидатів у народні депутати та участі у виборах опозиційних політичних сил та окремих кандидатів, які балотуватимуться в одномандатних виборчих округах. Крім того, він акцентував увагу на рівності доступу до засобів масової інформації з метою проведення передвиборної агітації всіх політичних партій та кандидатів-"мажоритарників".

Зазначимо, раніше Охендовський заявив, що Центрвиборчком сподівається провести вибори на максимально можливій кількості виборчих дільниць Донецької та Луганської областей.

При цьому у ЦВК повідомили, що не бачать можливості проводити підготовку до виборів у 13 із 32 округів на Донбасі.

Нагадаємо, на Донбасі за станом на 9 вересня 2014 р. прийняли присягу 4 із 32 окружкомів, і з того часу ситуація не змінилася.