ua en ru

Глава ЦБ Франції: Країна збереже найвищий кредитний рейтинг за умови повного позбавлення від бюджетного дефіциту

Франція зможе зберегти довгостроковий суверенний кредитний рейтинг на рівні ААА, якщо владі вдасться назавжди позбутися бюджетного дефіциту. Таку заяву зробив голова Банку Франції Крістіан Нуайє. При цьому Нуайє, який також є членом ради Європейського центрального банку (ЄЦБ), вважає, що Франція, а також інші європейські держави, які зазнають фінансових труднощів, не повинні розглядати ЄЦБ як невичерпне джерело допомоги: їм необхідно шукати вихід з несприятливої економічної ситуації шляхом структурних реформ.
Варто зазначити, що уряд Франції визнає необхідність до 2013 р. скорочення будь-якою ціною бюджетного дефіциту країни, який зараз дорівнює 5,7% від обсягу ВВП, до рівня 3%, що офіційно є максимально допустимим в Європейському союзі.
Нагадаємо, раніше міжнародне рейтингове агентство Мoody's оголосило про намір переглянути найвищий кредитний рейтинг Франції ААА, якщо уряд країни не досягне успіху в проведенні фінансових і економічних реформ. При цьому аналітики Мoody's заявили, що фінансова стійкість Франції помітно ослабла, як і в інших країнах єврозони, які відчувають на собі наслідки економічної кризи, що, у свою чергу, призвело до погіршення боргових параметрів країни.