ua en ru

Голова Ради НБУ дав прогноз курсу гривні до кінця року

Голова Ради НБУ дав прогноз курсу гривні до кінця року Фото: Богдан Данилишин (facebook.com/NationalBankOfUkraine)

Данилишин прогнозує стабільність курсу гривні до долара за певних умов

Позитивні і негативні чинники, які впливають на курс гривні, до кінця поточного року будуть взаємно компенсовані. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на публікацію голови Ради Національного банку України Богдана Данилишина у Facebook.

"Якщо вдасться отримати транш кредиту МВФ, уникнути експансії державних видатків в грудні, а також при відсутності потрясінь на світових фінансових і енергетичних ринках, в наступний рік ми можемо увійти зі стабільною ситуацією на валютному ринку", - написав він.

Як зазначив Данилишин, курсові коливання гривні, які спостерігаються в цьому році, не настільки великі, як це відбувається з валютами багатьох країн, що розвиваються.

На його думку, потенціал сезонного ослаблення гривні, яке в 2018 році змістилося з типового періоду вересень-жовтень на липень-вересень, "ймовірно, вичерпаний".

Голова Ради НБУ дав прогноз курсу гривні до кінця року

Нагадаємо, в проекті держбюджету на 2019 рік розрахунки здійснено з використанням прогнозного курсу на кінець року 29,4 грн/долар. Розрахунки держбюджету-2018 були здійснені за курсом 30,1 грн/долар на кінець року.

Зазначимо, що за даними опитування Європейської бізнес асоціації, український бізнес закладає на 2019 рік вартість валюти на рівні 30 грн за долар.