ua en ru

Глава СММ ОБСЄ закликав усі сторони дотримуватися режиму припинення вогню на Донбасі

Глава СММ ОБСЄ закликав усі сторони дотримуватися режиму припинення вогню на Донбасі Фото: Ертурул Апакан

ОБСЄ стурбована випадками порушення перемир'я на Донбасі

Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ) в Україні Ертурул Апакан закликав сторони виконувати зобов'язання в рамках мінських угод. Про це йдеться в повідомленні прес-служби місії в Facebook.

"Я надзвичайно стурбований застосуванням важких озброєнь в Старомихайловке, Красногорівці та Куйбишевському районі Донецька", - заявив Апакан.

Він нагадав про чіткі зобов'язання щодо дотримання режиму припинення вогню, які взяли на себе сторони при підписанні мінського протоколу у вересні 2014 р., а також Комплексу заходів по виконанню мінських угод в лютому 2015 р.

"СММ спостерігала і повідомляла про відносне затишшя, яке тривало протягом двох місяців, і про спроби людей в деяких областях повернутися до нормального життя і в свої будинки. Ми закликаємо всі сторони не зводити нанівець ці позитивні зміни, виконувати свої зобов'язання і докладати зусиль для досягнення сталого світу", - підкреслив Апакан.

Глава СММ #ОБСЕ в Украине призывает стороны в полной мере соблюдать режим прекращения огняГлава Специальной мониторинг...

Posted by OSCE SMMU - Special Monitoring Mission to Ukraine on 13 ноября 2015 г.

Нагадаємо, СММ ОБСЄ продовжує фіксувати факти порушення режиму припинення вогню на Донбасі.