ua en ru

ОБСЄ зафіксувала нові факти порушення перемир'я на Донбасі

ОБСЄ зафіксувала нові факти порушення перемир'я на Донбасі Фото: ОБСЄ

Спостерігачі ОБСЄ зафіксували низку порушень режиму припинення вогню

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі продовжує фіксувати факти порушення режиму припинення вогню на Донбасі. Про це йдеться у звіті від 11 листопада, опублікованому сьогодні.

Відзначається, що "займаючи позиції на підконтрольній" ДНР "місцевості в 6 км на північний захід від Донецька, між 8.30 і 15.00, спостерігали 29 вибухів і кілька обмінів вогнем зі стрілецької зброї і великокаліберного кулемета, в основному з вільних місць у напрямку на північ і захід ".

Також, спостерігачі ОБСЄ чули 24 вибухи під час перебування в підконтрольних уряду України Пісках.

Крім того, представники місії, перебуваючи в 700 м від контрольованого українським урядом села Бердянське (18 км на схід від Маріуполя), чули приблизно 25 одиночних пострілів зі стрілецької зброї, а також один вибух на відстані 2 км з північного сходу.

Повідомляється, що спостерігачі ОБСЄ в підконтрольному бойовикам "ЛНР" Слов'яносербську (28 км на північний захід від Луганська) чули 20 вибухів і чотири спалахи ведення вогню з великокаліберного кулемета.

У той же час, перебуваючи в Успенці (підконтрольна "ЛНР", 23 км на південний захід від Луганська), місія чула більше 30 вибухів біля 4-6 км на південний захід.

Нагадаємо, місія ОБСЄ здійснить всебічне розслідування порушень мінських угод і дасть їм об'єктивну оцінку, як це передбачено п. 3 Рішення Постійної Ради ОБСЄ №1117 від 21 березня 2014