ua en ru

Глава Північної Кореї не божевільний і переслідує довгострокові цілі, - ЦРУ

Глава Північної Кореї не божевільний і переслідує довгострокові цілі, - ЦРУ Фото: Кім Чен Ин

КНДР намагається стримувати США від спроб повалити режим Кім Чен Ина

Центральне розвідувальне управління Сполучених Штатів Америки (ЦРУ США) вважає, що глава Північної Кореї (КНДР) Кім Чен Ин не є божевільним і переслідує довгострокові цілі. Про це повідомляє CNN.

Так, провідні посадовці ЦРУ заявили в середу, що Кім Чен Ин - це не маніакальний провокатор, а "раціональний актор", який мотивований ясними довгостроковими цілями, які обертаються навколо забезпечення виживання.

"Тут є чітка мета, яку має глава КНДР", - заявив заступник помічника директора ЦРУ Йонг Сук Лі.

Згідно з інформацією видання, КНДР давно стверджує, що вона хоче, щоб ядерна зброя і ракети стримували США від спроб повалити режим Кім Чен Ина.

Так, Пхеньян спостерігає за ситуацією в таких державах. Наприклад, Ірак, де Саддам Хуссейн був повалений США, а Лівія - її екс-лідер Муамар Каддафі відмовився від своїх ядерних амбіцій з метою полегшення санкцій і допомоги, тільки після того, як вони були зруйновані і вбиті.

Багато експертів говорять, що вони вважають, що Північна Корея спочатку не буде використовувати зброю. Глава КНДР визначає виживання свого режиму насамперед і знає, що використання ядерної зброї призведе до початку війни, яку він не може виграти, заявляють аналітики.

"Прокинутися одного ранку і вирішити, що він хоче знешкодити Лос-Анджелес - це не те, що може зробити Кім Чен Ин. Він хоче очолювати КНДР ще довго і померти в своєму власному ліжку", - резюмував Лі.

Для офіцерів ЦРУ, дипломатів і законодавців, яким було доручено використовувати розвідувальні дані для захисту США та його союзників від загроз безпеки, що склалася через КНДР, розуміння цієї мети може виявитися ключем в запобіганні потенційно руйнівного військового конфлікту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву президента Російської Федерації Володимира Путіна, що Кім Чен Ір ще на початку 2000 року розповідав йому про наявність атомної бомби у Північної Кореї і десятирічне існування цієї країни під західними санкціями ситуацію не змінили.