ua en ru

Голова регламентного комітету ВР доручив вивчити ситуацію з діяльністю фракції КПУ

Голова регламентного комітету Верховної Ради України Володимир Макеєнко дав доручення комітету вивчити ситуацію з діяльністю фракції Компартії України.

Голова регламентного комітету Верховної Ради України Володимир Макеєнко дав доручення комітету вивчити ситуацію з діяльністю фракції Компартії України. Про це Макеєнко повідомив журналістам сьогодні в кулуарах парламенту, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, на запитання журналістів про те, чи буде заборонена фракція КПУ, Макеєнко повідомив: "Я вже дав доручення комітету вивчити це питання. Коли питання буде вивчено, ми зберемося і приймемо рішення".

Макеєнко не виключив, що фракція КПУ може бути розпущена.

Натомість віце-спікер ВР Руслан Кошулинський зазначив, що навіть якщо фракція КПУ зникне, то депутати-комуністи нікуди не зникнуть.

"Зменшиться кількість апарату, який обслуговує їхню фракцію - не буде цього апарату. Але вони (депутати) залишаться у Верховній Раді як позафракційні депутати", - сказав Кошулинський.

Нагадаємо, сьогодні під час пленарного засідання спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов доручив регламентному комітету Ради визначити законність роботи фракції Компартії України. Відповідне доручення Турчинов зробив після звернення народного депутата з фракції "Удар" Павла Розенка з трибуни Верховної Ради, який запитав, чому фракція Компартії досі працює в Раді, тоді як Луганське відділення цієї партії перейшло на бік сепаратистів.

Зазначимо, вчора низка ЗМІ повідомили, що фракція Комуністичної партії в Луганській обласній раді у повному складі перейшла у парламент самопроголошеної Луганської народної республіки. Про це нібито заявив керівник фракції Олександр Андриянов КПУ в Луганській облраді. Разом з тим лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко спростовує цю інформацію, заявивши, що це особиста думка Андріянова.