ua en ru

Глава ПАРЄ Аграмунт подав у відставку

Глава ПАРЄ Аграмунт подав у відставку Фото: Педро Аграмунт (Sandro Weltin©Council of Europe)

Аграмунт подав у відставку у зв'язку зі станом здоров'я

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт добровільно подав у відставку. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенко", голова постійної делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи Володимир Ар'єв у Facebook.

"Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт, який в цьому році літав в Сирію до Ассаду на російському урядовому літаку, тільки добровільно подав у відставку. Вирішив не чекати фінального голосування в Асамблеї з його відсторонення від посади, заплановане на понеділок. Послався на стан здоров'я. Вітаю всіх причетних, це наша спільна перемога", - написав Ар'єв.

Нагадаємо, в червні повідомлялося, що ПАРЄ зібрали 160 підписів за відставку президента Аграмунта.

Так, пропозиція про припинення повноважень Аграмунта була зареєстрована в секретаріаті асамблеї. Зазначимо, для того, щоб запустити процес відставки президента ПАРЄ, потрібно було зібрати не менше 120 підписів членів Асамблеї. У ПАРЄ зможуть винести на голосування питання відставки Аграмунта вже на осінній сесії, яка відбудеться у жовтні цього року.