ua en ru

Голова парламентського комітету з прав людини закликав негайно звільнити Чийгоза

Голова парламентського комітету з прав людини закликав негайно звільнити Чийгоза Фото: Григорій Немиря (прес-служба "Батьківщини")

Немиря обурений вироком Чийгозу

Голова парламентського комітету з прав людини, заступник голови партії "Батьківщина" Григорій Немиря заявив, що вирок заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтему Чийгозу, винесений російською окупаційною владою на території ФР Крим, є політичною розправою. Про це повідомили у прес-службі "Батьківщини".

"Вирок громадянину України Ахтему Чийгозу став черговим свідченням репресивної політики Російської Федерації на Кримському півострові щодо кримських татар", – сказав він.

Немиря переконаний, що переслідування лідерів Меджлісу кримськотатарського народу, заборона діяльності Меджлісу є неприпустимим порушенням прав людини та суперечить міжнародним правовим нормам.

"Ахтем Чийгоз відстоював незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, боровся за дотримання прав і свобод людини на окупованому півострові, саме за це і опинився за ґратами", – зауважив Григорій Немиря.

Заступник голови партії "Батьківщина" також наголосив: "Я обурений цим вироком, який є цинічною політичною розправою Кремля з Ахтемом Чийгозом, і як голова комітету з прав людини вимагаю негайно його звільнити".