ua en ru

Глава ОПЕК передбачив зростання цін на нафту протягом року

Глава ОПЕК передбачив зростання цін на нафту протягом року Фото: Абдулла аль-Бадрі

За словами глави ОПЕК, видобуток картелю в 2016 році, ймовірно, знизиться на 400 тисяч барелів на добу

Ціни на нафту можуть почати рости протягом року. Про це сьогодні заявив генеральний секретар Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) Абдулла аль-Бадрі, передає Reuters.

"Я все життя в нафтовому бізнесі, я бачив шість цінових циклів, бачив дуже високі ціни, бачив низькі ціни, і це одна з них. Це ненадовго. Через кілька місяців або через рік або близько того ситуація зміниться", - сказав Бадрі.

Він зазначив, що в ОПЕК немає цільової ціни, але картель шукає справедливу ціну, яка означала б, що "країни-учасниці можуть отримувати гідний дохід і інвестувати у збільшення поставок споживачам".

За словами Бадрі, видобуток нафти може скоротитися протягом двох-трьох років, так як після падіння цін компанії скоротили інвестиції в цьому році в цілому на 130 млрд доларів. Він сказав також, що видобуток ОПЕК в майбутньому році, ймовірно, знизиться на 400 тисяч барелів на добу.

Глава ОПЕК вважає, що ціни не впадуть ще нижче, навіть якщо США скасують заборону на експорт нафти, і картель зможе зберегти видобуток близькою до нинішнього рівня.

Нагадаємо, ціна на нафту марки Brent сьогодні вранці, 15 грудня, опустилася нижче 38 доларів за барель.