ua en ru

Голова Окружного адмінсуду Києва зняв кандидатуру з конкурсу у новий Верховний суд

Голова Окружного адмінсуду Києва зняв кандидатуру з конкурсу у новий Верховний суд Фото: один з кандидатів у Верховний суд заявив про тиск на ВККС (Pixabey)

Суддя Вовк заявив про штучні перешкоди в ході конкурсу

Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк зняв кандидатуру з конкурсу у новий Верховний суд. Про це він розповів в інтерв'ю "Судебно-юридичній газеті".

"Я звернувся з заявою про призупинення кваліфікаційного оцінювання під час участі у конкурсі у Верховний суд...протягом всього конкурсу мені робилися всілякі штучні перешкоди для успішного завершення моєї участі в ньому", - заявив Вовк.

За його словами, на Вищу кваліфікаційну комісію суддів чиниться тиск, а сам він на даний час проходить свідком по кримінальній справі. При цьому суть справи він не розкрив.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ВККС визначить переможців конкурсу в новий Верховний суд до 1 серпня. На даний момент за результатами співбесід і пленарних засідань ВККС, 51 кандидат (36,4%) з негативним висновком не підтвердив здатності здійснювати правосуддя у Верховному суді.