ua en ru

Голова Одеської ОДА пропонує прийняти закон, щоб забезпечити всі школи інтернетом та Wi-Fi

Голова Одеської ОДА пропонує прийняти закон, щоб забезпечити всі школи інтернетом та Wi-Fi Фото: Максим Степанов (facebook.comStepanovMV)

За словами Степанова, відповідне рішення необхідно закріпити на рівні Кабміну або парламенту

Глава Одеської облдержадміністрації Максим Степанов пропонує в обов'язковому порядку забезпечити всі школи країни високошвидкісним інтернетом та Wi-Fi. Про це він заявив під час виступу на Всеукраїнській конференції "Нова українська школа - старт реформи, участь громад", яка відбулася 21 серпня у Києві.

За словами Степанова, для того, щоб забезпечити школи високошвидкісним інтернетом та Wi-Fi необхідно закріпити відповідне рішення на рівні Кабміну або парламенту.

"Я поставив мету - забезпечити інтернет-покриттям всі навчальні заклади Одеської області. І якщо в 2017 році цей показник досягав 37%, то в 2018-му вже - 99,5%. Такий підхід повинен бути по всій країні. Тому я закликаю на законодавчому рівні або на рівні Кабінету міністрів закріпити відповідну норму. Всі школи України повинні бути забезпечені високошвидкісним Wi-Fi-з'єднанням", - заявив Степанов.

Також він розповів, що на "вайфаизацию" всіх шкіл в обласному бюджеті-2018 передбачили сім мільйонів гривень.

"Якщо хочемо, щоб через 20-30 років ми обговорювали відомих на весь світ українських ТОП-менеджерів, винахідників, IT-фахівців, то потрібно вже зараз створювати комфортні умови. Потрібен рівний доступ до інформації для кожної дитини", - додав Степанов.

Як приклад він навів досвід Франції, Естонії та інших країн, де право на доступ до мережі інтернет закріплено серед невід'ємних прав людини.

Про розвиток системи освіти та проведення WI-FI, як пріоритети свого Стратегічного плану "Розумний регіон", Максим Степанов заявив ще на початку 2017 року.