ua en ru

Глава ОБСЄ Альфано розповів, що потрібно для мирного врегулювання на Донбасі

Глава ОБСЄ Альфано розповів, що потрібно для мирного врегулювання на Донбасі Фото: Анджеліно Альфано і Павло Клімкін (mariupolrada.gov.ua)

Кожна сторона має виконувати свої обов'язки

Для досягнення мирного врегулювання конфлікту на Донбасі кожна сторона повинна виконувати свої обов'язки. Про це повідомив голова ОБСЄ Анджеліно Альфано в ході робочого візиту в Маріуполь, передає прес-служба Маріупольської міськради.

"Для мене неприпустимо, що в Україні, як в серці Європи, відбувалися речі, які ми зараз спостерігаємо на Донбасі. Я вважаю, що кожен повинен виконувати свої обов'язки для досягнення мирного врегулювання ситуації. Саме в цьому контексті і з цими переконаннями я починаю свою діяльність в якості діючого голови ОБСЄ", - підкреслив Альфано.

Як відомо, голова ОБСЄ вперше відвідав Донбас.

"В аеропорту Маріуполя голова ОБСЄ розповів журналістам, що для нього було дуже важливо самому побачити і дізнатися, як живуть мешканці регіону. Він зазначив, що Маріуполь живе звичайним життям. Але на лінії розмежування на КПВВ Гнутово - зовсім інша картина", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше МЗС України повідомив, що необхідно посилити ефективність Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні на окупованій Росією території Донецької і Луганської областей.