ua en ru

Глава НКРЭКУ прогнозує підвищення "соціальної" ціни газу на 53% з квітня

Глава НКРЭКУ прогнозує підвищення "соціальної" ціни газу на 53% з квітня Фото: газ для населення з квітня може подорожчає на 53%

Вовк зазначив, що рішення про підвищення ціни на газ для населення буде приймати Кабмін

Голова Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, (НКРЭКУ) Дмитро Вовк прогнозує збільшення тарифу на "соціальний газ" для населення на 1900 грн - до 5500 грн за 1 тис. куб. м (з урахуванням ПДВ) з 1 квітня. Про це він заявив сьогодні в ході "Українського енергетичного форуму, організованого Інститутом Адама Сміта, передає кореспондент РБК-Україна.

"Відповідно до підписаного в минулому році меморандуму з МВФ потрібно переглянути ціну до 1 квітня. Досягти 75% імпортного паритету для населення і теплокомуненерго... з 1 квітня, я думаю, що верхня ціна трохи впаде - відсотків до 10, а нижня ("соціальна") - зросте до 5500 грн (з ПДВ)", - сказав Вовк.

Глава НКРЭКУ зазначив, що згідно із законом про ринок газу, рішення про підвищення ціни "соціального газу для населення, а також ціни газу для теплокомуненерго буде приймати Кабмін.

Разом з цим, за оцінкою глави НКРЭКУ, після підвищення вартості гази для ТКЕ, тарифи на центральне опалення для населення можуть зрости приблизно на 80% і будуть діяти з наступного опалювального сезону.

Нагадаємо, тарифи на електроенергію для населення в Україні з 1 березня 2016 року підвищуються на 25% - до 57 копійок за кВт/год.