ua en ru

Глава НАЗК розповіла, як будуть виділяти кошти на фінансування партій

Глава НАЗК розповіла, як будуть виділяти кошти на фінансування партій Фото: глава НАЗК Наталія Корчак

Партії будуть отримувати фінансування щоквартально

Національне агентство з питань запобігання корупції України буде виділяти кошти політичним партіям щоквартально в сумі 25% від загального щорічного обсягу фінансування. Про це у Facebook повідомила голова НАЗК Наталія Корчак.

"Прийняли рішення про розподіл коштів за I квартал поточного року. Кошти будуть надходити на рахунки партій щоквартально в сумі 25% від загального щорічного обсягу фінансування", - повідомила Корчак.

За її словами, найбільше коштів отримає партія "Народний фронт", - майже 28,5 млн гривень, "БПП Солідарність" - трохи більше 28 млн гривень, "Об'єднання "Самопоміч"- трохи більше 14 млн гривень, РПЛ - 9,5 млн гривень, "Батьківщина" - 7,3 млн гривень.

"Позиція по "Опозиційному блоку" не потребує погодження, адже партія поки не зробила відповідної заяви про відмову від фінансування, як це було в 2016 році, і не виявила бажання отримати державне фінансування (в агентстві відсутній повний пакет документів, передбачений законодавцем, для отримання держфінансування)", - додала Корчак

Розпочали новий бюджетний період фінансування для політичних партій – прийняли рішення про розподіл коштів за І кварта...

Опубліковано Корчак Наталією 13 січня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАЗК розподілило кошти на фінансування політпартій в 2017 році.