ua en ru

Глава Мюнхенської конференції з безпеки назвав ЄС "неефективною структурою"

Глава Мюнхенської конференції з безпеки назвав ЄС "неефективною структурою" Фото: Вольфґанґ Ішинґер

Він заявив, що країни ЄС не змогли самоорганізуватися і взяти на себе ініціативу вирішення глобальних проблем

Голова постійної Мюнхенської конференції з безпеки, модератор від ОБСЄ щодо налагодження мирного діалогу в Україні Вольфґанґ Ішинґер назвав ЄС "неефективною структурою". Про це він заявив на 13-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії, повідомляє прес-служба YES.

"Один член ЄС вирішив піти і ми бачимо наскільки непросто починати цей процес розлучення. Я вірю, що буде абсолютним перебільшенням говорити про розпад Європейського союзу. Країни, починаючи з України, включно з Німеччиною та США, - всі потерпають від певних проблем, але ж ми не говоримо, про те що Польща чи Німеччина розпадається", - сказав Ішинґер, додавши, що ЄС є певною мірою "неефективною структурою й потребує постійного покращення".

Також він додав, що в потрібний момент країни ЄС не змогли самоорганізуватися і взяти на себе ініціативу вирішення глобальних проблем, зокрема у питанні біженців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на думку канцлера Німеччини Ангели Меркель, Європейський союз перебуває у критичній ситуації.