ua en ru

Глава МВФ заявила про довгострокові наслідки коронавірусу для світової економіки

Глава МВФ заявила про довгострокові наслідки коронавірусу для світової економіки

Крісталіна Георгієва вважає за недоцільне очікувати швидкої ліквідації наслідків коронавірусу

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіна Георгієва вважає за недоцільне очікувати швидкої ліквідації наслідків нового коронавірусу для світової економіки. Про це повідомляє прес-служба організації.

На зустрічі міністрів фінансів і глав центробанків країн "двадцятки" (G20) в Саудівській Аравії Глава МВФ нагадала про те, що фонд в січні прогнозував підвищення темпів зростання світового ВВП з 2,9% в минулому році до 3,3% в нинішньому.

"Прогнозоване економічне відновлення, проте, носить крихкий характер і залежить від нормалізації умов в країнах з розташованими під впливом стресу і неефективними економіками", - продовжила Георгієва.

За її словами, що навіть в разі швидкого купірування вірусу це позначиться на економічному зростанні в світі і Китаї.

Георгієва назвала ключові напрямки консолідації зусиль Групи двадцяти в справі протидії поширенню коронавірусу. Зокрема, вона запропонувала допомогу МВФ за рахунок коштів, призначених для ліквідації наслідків великих катастроф.

"Загострення торгових відносин зрізало 0,6% світового ВВП. Ключове значення тепер має перехід від торгового перемир'я до торгового світу", - сказала Георгієва.

Також вона наголосила на важливості майданчика G20 для забезпечення стабільності світової економіки.

Нагадаємо, РБК-Україна писало, що Міжнародний валютний фонд прогнозує зниження зростання економіки Китаю на 0,4% до 5,6%, а світовий - на 0,1% через коронавірусу.