ua en ru

Глава МВФ попередила про наближення глобальної фінансової кризи

Глава МВФ попередила про наближення глобальної фінансової кризи Фото: Крістін Лагард (IMF.org)

Прогноз буде оприлюднений у звіті World Economic Outlook 9 жовтня, який опублікують перед щорічним засіданням МВФ

Ризики у світовій економіці почали справджуватися, що може означати ймовірність погіршення прогнозу зростання світової економіки. Про це заявила глава Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард, повідомляє РБК-Україна посилаючись Bloomberg.

За її словами, серед таких ризиків - протекціоністська риторика, яка почала перетворюватися на "реальні торгові бар'єри", а також посилений тиск на ринки, що розвиваються, спричинений зміцненням долара і жорсткістю грошово-кредитної політики.

"Шість місяців тому я вказувала на хмари ризику на горизонті. Зараз деякі з цих ризиків почали матеріалізуватися", - сказала Лагард.

Як планується, прогноз буде оприлюднений у звіті World Economic Outlook 9 жовтня, який опублікують перед щорічним засіданням МВФ.

Лагард закликала країни вирішити свої торгові суперечності, попередивши про можливі наслідки у вигляді корекції фондових ринків, різких коливань валютних курсів і ослаблення потоків капіталу.

Нагадаємо, раніше американські аналітики розповіли про наступну фінансову кризу. На думку авторів прогнозу, хороша новина полягає в тому, що наслідки кризи будуть менш хворобливими.

При цьому аналітики Джон Норманд і Федеріко Маникарди нагадують, що під час глобальної кризи 2007-2008 років значення фондового індексу S&P500 впало на 54% від пікових значень. Як наголошується, в ході наступного кризи обвал фондових ринків буде не таким масштабним через те, що вартість активів у країнах, що розвиваються, вже помітно знизилася.