ua en ru

Американські аналітики розповіли про наступну фінансову кризу

Американські аналітики розповіли про наступну фінансову кризу Фото: JPMorgan Chase (facebook.com/jpmorganchase)

JPMorgan Chase "призначив" наступну фінансову кризу на 2020 рік

Нова фінансова криза може початися вже в 2020 році. Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на дослідження аналітиків американського фінансового холдингу JPMorgan Chase, випущене до десятиліття кризи 2008 року.

На думку авторів прогнозу, хороша новина полягає в тому, що наслідки кризи будуть менш хворобливими.

При цьому аналітики Джон Норманд і Федеріко Маникарди нагадують, що під час глобальної кризи 2007-2008 років значення фондового індексу S&P500 впало на 54% від пікових значень. Як наголошується, в ході наступного кризи обвал фондових ринків буде не таким масштабним через те, що вартість активів у країнах, що розвиваються, вже помітно знизилася.

У свою чергу Марко Коланович, який курирує в JPMorgan Chase проведення глобальних кількісних досліджень макроекономічних показників і деривативів, попередив про те, що наступна фінансова криза може виявитися дуже серйозною через загрозу виникнення "Великої кризи ліквідності". На його думку, можливість початку нової кризи до кінця 2019 року низька, проте торговельні конфлікти США і Китаю можуть як прискорити, так і відстрочити його наступ.

Нагадаємо, Адміністрація президента США Дональда Трампа запропонувала Китаю провести ще один раунд торговельних переговорів до кінця вересня.