ua en ru

Глава МВС Словаччини пішов у відставку після місяця на посаді

Глава МВС Словаччини пішов у відставку після місяця на посаді Фото: Томаш Друкер (flickr.com)

У Словаччині тривають масові акції протесту

Міністр внутрішніх справ Словаччини Томаш Друкер заявив про свою відставку, пробувши на посаді всього місяць після формування нового уряду Словаччини. Про це повідомляє Aktuality.

Зокрема, він заявив, що в найближчі кілька годин зустрінеться з президентом Словаччини Андрієм Киска і передасть заяву про відставку, бо не зміг заспокоїти ситуацію в суспільстві.

"Я не маю права залишатися на посаді міністра внутрішніх справ", - сказав Друкер.

Також Друкер заявив, що вирішив не закликати піти у відставку главу поліції Тібора Гаспара.

"Я не вважаю правильним і справедливим звертатися до Тібору Гаспаром. Якщо я не знайшов доказів, чому я повинен його звільняти?" - пояснив він.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, колишній міністр охорони здоров'я Томаш Друкер був призначений главою МВС в минулому місяці після формування нового уряду Словаччини.

Його попередник Роберт Калиняк подав у відставку після тривалих акцій протесту. Він був героєм журналістських розслідувань вбитого журналіста Яна Куцяка, хоча і заперечував свою провину.

Гашпар був призначений у 2012 році Калиняком, раніше він вже відмовлявся подавати у відставку.

Також раніше повідомлялося, що в Словаччині більше 30 тисяч осіб в неділю, 15 квітня, вийшли на антиурядовий протест у Братиславі, вимагаючи повного розслідування вбивства журналіста Яна Кучака.

Протести також пройшли в місті Гуменном на сході Словаччини, активісти вимагали звільнення начальника поліції Тібора Гаспара.