ua en ru

Голова місії МВФ висловив задоволення виконанням НБУ програми stand-by

Голова місії МВФ Танос Арванітіс під час заключної зустрічі керівництва НБУ на чолі з головою Нацбанку України Сергієм Арбузовим зазначив, що залишився задоволений виконанням Національним банком України всіх своїх зобов'язань щодо реалізації програми stand-by. Про це повідомляє прес-служба НБУ.
"Конструктивна дискусія як з Національним банком України, так і з іншими державними установами буде продовжена для підготовки та узгодження відповідного звіту для керівництва МВФ", - підкреслив він.
Під час переговорів сторони обговорили рекомендації МВФ та дійшли згоди з цілого ряду питань, зокрема, погодились, що грошово-кредитна політика на наступний рік має забезпечувати збереження прийнятного рівня інфляції, зміцнення банківської системи та підтримку фінансової стабільності в країні.
Сергій Арбузов як керуючий від України в Раді керуючих МВФ подякував місії МВФ за плідний діалог та підтвердив готовність України до його продовження у форматі дистанційного спілкування, а також те, що співпраця з МВФ є необхідною та очевидною для розвитку економіки України, і висловив готовність за результатами роботи місії врахувати рекомендації для їх подальшої реалізації.
Нагадаємо, з 25 жовтня по 3 листопада ц.р. місія МВФ перебувала в Україні, де вивчала виконання раніше погодженої програми співробітництва.
У рамках перебування місії Міжнародного валютного фонду в Україні 4 листопада 2011 року відбулася заключна зустріч керівництва Національного банку України на чолі з головою НБУ Сергієм Арбузовим з керівництвом місії МВФ.