ua en ru

Голова МОЗ попросив Раду підтримати штрафи за відсутність маски

Голова МОЗ попросив Раду підтримати штрафи за відсутність маски Фото: Максим Степанов (РБК-Україна)

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов звернувся до народних депутатів з проханням підтримати законопроект Кабінету міністрів про посилення відповідальності за відсутність маски. Відповідний законопроект був поданий ще в липні.

Про це Степанов сказав на брифінгу 31 жовтня.

За його словами, штраф за носіння масок у відповідних закладах, спорудах становить від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів, тобто від 170 до 225 гривень.

"Цей законопроект ще не розглянутий. Я звернувся на цьому тижні до голови ВР Дмитра Разумкова, звертаюся зараз до народних депутатів нарешті підтримати та проголосувати на наступному пленарному тижні цей законопроект, щоб він вступив в дію. Він нам дуже необхідний на це час, коли у нас таке зростання COVID-19", - заявив Степанов.

Він додав, що даний законопроект у свій час був розроблений Міністерством юстиції, але для МОЗ він дуже важливий.

Нагадаємо, в Україні за останню добу підтвердили 8752 нових заражень коронавірусом, що є новим антирекордом захворюваності. При цьому побороли хворобу 3902 особи.

Також РБК-Україна писало, що майже вся територія України потрапила в "помаранчеву" зону карантину. В "зеленій" зоні залишилися тільки дві адміністративні одиниці.