ua en ru

Глава Мін'юсту розповів, як в Україні збираються регулювати діяльність колекторів

Глава Мін'юсту розповів, як в Україні збираються регулювати діяльність колекторів Фото: Денис Малюська (РБК-Україна)

Міністр юстиції Денис Малюська розповів, як в Україні збираються регулювати діяльність колекторів. За його словами, вони вдаються до неетичних методів при стягненні боргів.

Про це він повідомив в ефірі телеканалу "Україна 24".

На питання, чи знає міністр, що колектори в Україні часто "займаються терором" у спробах стягнути борги, Малюська відповів:

"Безумовно. Це як раз їх незаконна частина. Професія колектора вимагає регулювання. Ми підтримуємо законопроект, який є в Раді, він навіть був прийнятий у першому читанні. Треба регулювати та вводити їх (колекторів, - ред.) в рамку. Непогано те, що вони бігають стягують борги. Погано, що вони роблять це вкрай не етично з порушенням будь-яких розумних правил".

Як повідомляло РБК-Україна, в грудні минулого року парламент ухвалив відповідний законопроект № 2133 "Про захист прав і законних інтересів боржників при здійсненні колекторської діяльності" за основу, його підтримали 309 парламентаріїв.

Пізніше НАЗК виявило корупційні ризики в цьому законі.

Нагадаємо, раніше НБУ дав роз'яснення щодо правомірності дій колекторів, які допомагають отримати від боржників непогашені кредити. В НБУ також пояснили, як захистити себе в разі погроз або небажаних дзвінків