ua en ru

Глава Міноборони України запевнив Держдеп США, що ВСУ "фактично закрили держкордон на сході"

Виконуючий обов'язки міністра оборони України Михайло Коваль повідомив заступника Державного секретаря США з питань регіональної безпеки та сприяння у сфері безпеки Грегорі Кознера, що Збройні сили України фактично закрили держкордон на сході країни.

Виконуючий обов'язки міністра оборони України Михайло Коваль повідомив заступника Державного секретаря США з питань регіональної безпеки та сприяння у сфері безпеки Грегорі Кознера, що Збройні сили України фактично закрили держкордон на сході країни. Про це Коваль заявив сьогодні, передчуваючи в США з візитом, повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

"У даний час підрозділи Збройних сил України спільно з Державною прикордонною службою України фактично закрили державний кордон на сході України. Вздовж лінії кордону створені угруповання наших військ, метою яких є відбиття можливої збройної агресії з суходолу, повітря та води", - заявив Коваль.

Крім того, за його словами, паралельно триває робота щодо удосконалення системи управління та логістики Збройних сил України.

У свою чергу Кознер від імені американського уряду запевнив українську сторону у всебічній підтримці з питань забезпечення безпеки та національного суверенітету.

Нагадаємо, раніше сьогодні Державна прикордонна служба України заявила про відсутність контролю з боку України над прикордонним пунктом "Ізварине" Луганської області на кордоні з Росією.